22.1.2017

Työelämän joustot ja joutavuus

Vuosi 2017 alkoi ammatillisesti oikein mukavissa merkeissä.
Yksi asiakas sai työpaikan. Siis TYÖPAIKAN eli ei kikkailua palkkatukien tai työkokeilujen tai minkään kanssa.

Toinen asiakas pääsi aloittamaan opintonsa työnohessa ja kolmas sitten...

No siinä kävi niin, että työllistymisessä on ollut jonkin verran haasteita ja edellinen työsuhden täydellä palkkatuella ehti loppumaan.

Vaikka asiakas on todellakin joustava ja yrittänyt jo hyvissä ajoin selvittää kanssani jatkoa, niin eihän siitä sitten mitään tullut.

Nimittäin nyt sitten ilmoitettiin, että jatkon kannalta oleellinen palkkatuki, joka oli suullisesti luvattu jo, ei onnistukaan.

Pakko se on sanoa, että nämä ihmiset, jotka tuolla minullakin ovat työuriansa koittaneet jumpata, ovat pahuksen joustavia. Sopivalla tavalla. Ovat valmiit tekemään töitä ja sopimaan työnkuvankin työnantajan kanssa aidosti sopivalla tavalla siihen liittyvine järjestelyineen.

Ja ainoa mikä ei jousta taitaa sitten olla tämä Te-toimiston ikuinen toimintamalli. Toimintamalli on sellainen, että asiakastyöstäni on mennyt noin 15 % ajankäytöstä erilaisten Te-toimiston aiheuttamien joutavien muka ongelmien ratkaisemisapuihin.

On siis niin värikkäitä tarinoita, että melkein tekisi mieli kirjoittaa kirja aiheesta, mutta ehkä en kuitenkaan.

Oli miten oli, niin työhalukkaat ovat useimmiten yllättävän paljon joustavampia kuin tämä byrokratia, jossa elämän todellisuudesta vieraantuneet virkamiehet ja poliitikot ml. ay-väki tänään elävät.

Ja huvittavinta tai oikeastaan "huvittavinta" on se, että sitä työnantajaa syytetään. Siis sitä joka eniten työllistää, pienen yrityksen omistajaa. Sen joustavuus on sitten jo kokonaan uuden tekstin aihe.


Niin ja sitten jos kiinnostaa tietää miten voisin auttaa sinua työelämään liittyvissä haasteissa, niin ota yhteyttä: www.aktiivirekry.fi.

Ei kommentteja: