1.12.2016

Hyvä idea - huono toteutus

Jokainen saa toisinaan idean, joka on suorastaan loistava.
Usein tuumaustauon seurauksena huomataan idean olevan syystäkin vielä toteuttamatta.

Olen antanut itseni ymmärtää, että melko laajasti on vallalla ajattelua, jossa ideoita ei kannata esittää, saati sitten toteuttaa. Jos ei muuta, niin vähintään joku kaveri tai perheenjäsen kehottaa jättämään turhat haihattelut ja olla jättämättä leipätyötä.

Eipä siinä. Totta toinen puoli. Idea tähän kirjoitukseen tuli tällä hetkelläkin meneillään olevasta tapahtumasta, joka on olemassa nimenomaan ideoiden ja hulluuden ympärillä: Slush.

Jätin lainausmerkit sanasta hulluus pois, koska liian usein ideoija on kuullut tuon kuvauksen sanojan ollessa tosissaan.

Esimerkkinä Slush on sinänsä huono, koska se nostaa esille samanhenkiset innovoijat ja kerää tapahtumaan muita hulluja. Jopa niin paljon, että harva kehtaa enää nimitellä. Minä olen poikkeus, mutta teen sen kieli poskella.

Arkisia ideoita mitä toteutetaan ja tätetään toteuttamatta ei useimmitenkaan voi kutsua innovaatioiksi. Kyse on ehkä vähän uudella tavalla tai uudella asenteella toteutettavasta palvelusta tai valmistettavasta tuotteesta tms.

Mentorina kannustan ihmisiä viemään ajattelua pitkälle... Niin pitkälle, että toteuttamisen kynnys on mahdollinen. Joskus jokin asia kannattaa tehdä nopeasti - suorastaan hätäisesti. Joskus kannattaa hauduttaa pidempään. Kyse on myös toteuttajan tavasta luontaisesti toteuttaa itseään ja toimia vaihtelevissa tilanteissa.

Ja ainahan näitä ideoita voi pallotella muidenkin kuin perheen kanssa. Se on jopa hyödyllistä. Alan toimijoita ovat mm. Innosmart ja Finpro.

Ja joskus saattaa toisen huono idea jalostua hyvällä toteutuksella menestykseksi!

Jaa miten se mitataan? No siten, että toteuttajalla on hyvä olla!Ei kommentteja: