22.10.2016

Verkosta kauppaa

Verkkokauppa on hyvä tapa saada myyntiä. Hyvin järjestetty verkkokauppa tuottaa rahaa ja mainetta niin, että sitä tulee ovista ja ikkunoista sisälle. Ja helposti.

On aivan sama mitä yritys myy, niin verkkokauppa mahdollistaa ihmisten ostovoiman hyödyntämisen 24/7 ilman maantieteellisiä rajoja.

Mikäli toimituksessa luottaa Postin sijaan johonkin muuhun toimijaan, voi olettaa lähetyksen saapuvan perille oikeaan osoitteeseen, nopeasti ja kohtuu hinnalla.

Maksut tuppaavat usein olemaan tileillä jo ennen tavaranlähettämistä ja usein tämä hämmentääkin kuluttajaa.

Kuitenkin verkkokaupan luotettavuus on hyvä. Tilattuja tuotteita voi palauttaa ja rahatkin saa usein helposti takaisin. Varsinkin jos maksu on tapahtunut luottokortilla.


No miksi sitten kaikki eivät perusta verkkokauppaa?

Olen ihmetellyt, että miksi jokaisella yrityksellä ei ole verkkokauppaa? Tai miksi jokainen työtön ei perusta verkkokauppaa? Onhan sen perustaminen todella helppoa. Valmiita verkkokauppasovelluksia saa jopa ilmaiseksi, hyviä edullisesti. Toki toimivista ja paremmista joutuu maksamaan sitten jo vähän enemmän. Tutustumisen voit aloittaa tästä: Verkkokauppasovelluksia

Voisiko syynä olla se, että verkkokauppa on vain osa palvelukokonaisuutta. Tottakai asiakaskokemuksen täydellistää hyvä tuote sopivalla hinnalla ja hyväksyttävällä toimituksella. Kuitenkin se, että tuote ja palvelu löydetään verkosta edellyttää kovin usein taustatyötä ja sen jälkeistä työtä toiminnan ylläpitämisessä. Vaikka tuote on kuinka tunnettu ja hyvä, niin se ei tarkoita sitä, että palveluun ei tulisi asettaa riman tasoa korkealle. Lisäksi on tehtävä myyntityötä.

Onhan se totta, että nykyisin ovat molemmat osa-alueet, asiakaspalvelu ja myynti, niitä toimintoja, joita harva haluaa tehdä ja vielä harvempi osaa.

Otetaan chattipalvelua, joka on hyvä sinällään. Otetaan yritysnumeroa ja palkataan jopa se 24/7 vastauspalvelu. Tämäkin on hyvä. Ollaan innostuneitä tuotteista, mikä on omalla tavallaan välttämättömyys. Ollaan jopa mutkattomia vaihdoissa ja palautuksissa. Loistavaa!

Mutta se henkilökohtaisuus. Ihminen ostaessaan kuitenkin ensisjaisesti luottaa ihmiseen. Tämä voi olla myyjä messuilla. Ihminen voi olla ääni puhelimessa. Ihminen voi olla tunnettu mainoskasvo, jota voi ihailla. Esimerkiksi:Mutta mutta.... Näin arkisessa yrittäjäelämässä sinun verkkokauppasi menestyksen ratkaisee ennenkaikkea se, että mahdollistat ihmisten kohtaavan sinun ja organisaatiosi ihmisiä messuilla, puhelimessa, kivijalkamyymälässä, chatissa jne... Ja unohtamatta vanhanaikaista, mutta toimivaa kohteliaisuutta, nimelläsi ja toimivilla yhteystiedoillasi.

Tämä muuten on hyvä opas: Tieken verkkokauppaopas

Ja vielä yksi juttu! Verkkokaupoissa vieraillaan yhä useammin puhelimella tai tabletilla!

Ei kommentteja: