7.9.2015

Umpiperästä avoimille työmarkkinoille

Hämeessä on käynnistynyt Hämeen Ely-keskuksen rahoittama pilottihanke, jossa on useita palveluntarjoajia. Luonnollisesti nostan ja korostan omaa toimintaamme asiaan liittyen.....

Mitä palkkatukijakson jälkeen?

Yhdistyksissä ja säätiöissä eli ns. kolmannella sektorilla on tehty sinänsä ansiokasta työtä, jossa työttömät ovat saaneet työpaikan palkkatuella.

Vaikka useissa yhdistyksissä ja säätiöissä on ollutkin - ainakin paperilla - tavoite mahdollistaa palkkatukijakson jälkeen työllistyminen avoimille työmarkkinoille on tämä osoittautunut liian suureksi haasteeksi.

Lyhyesti

Pilottihankkeessa on tarkoitus nimenomaan näissä yhdistysten ja säätiöiden palkkatukitöissä olevia pääsemään avoimille työmarkkinoille. Toisin sanoen me pyrimme auttamaan löytämään oikean työn.

Mikä on oikea työ?

Tähän on yhtälailla helppo ja vaikea vastata. Yleisesti voidaan todeta, että työnetsijä haluaa työn, jonka merkitys on riittävä, jossa on mahdollisuus vaikuttaa sekä riittävä vuorovaikutus mahdollisuus. Myös itsenäisyydellä on suuri merkitys työsuhteessa. Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä on työn riittävä vaativuus. Tästä luonnollisesti tulee seurauksena, että työstä maksettava korvaus on reilu eli työn tulee olla myös taloudellisesti palkitsevaa.

Eli ylläolevasta voidaan päätellä, että tämä ns. "oikea työ" on nimenomaan henkilökohtaistamisen kautta löydettävissä.

Autamme aidosti

Me emme pelkästään opeta kirjoittamaan ansioluetteloa tai pyydä keskittymään laskemattomaan määrään työhakemuksia, vaan me pyrimme löytämään työpaikan tai auttamaan löytämään, mahdollisimman hyvän työpaikan suhteessa kokemukseesi, koulutukseesi ja elämäntilanteeseesi.

Menetelmistä

Käytämme alan parhaiksi havaittuja menetelmiä, joista osaa olemme myös olleet kehittämässä. Kuitenkin keskeisin asia on, että palvelu on aina yksilöllisesti räätälöity työnhakijan tarpeiden mukaan.


Mitä työnantajat haluavat?

Työnantaja haluaa ensisijaisesti henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneet yrityksestä ja tehtävästä. Tämän vuoksi on täysin selvä asia, että ketään työnetsijää ei pakoteta hakeutumaan työhön mikä ei ole kiinnostava ja täytä sovittuja työnhakijan kanssa määriteltyjä reunaehtoja.

Suuri muutos taustalla!

Parhaimmillaan  hanke vapauttaa kolmannen sektorin toimijat keskittymään entistä paremmin varsinaiseen ydintoimntaan ja samahdollistaa kuntien kohoavat työllisyyden hoitokulujen pienenemisen sekä auttaa työntekijät ja työnteettäjät löytämään toisensa.

Työllistymisen esteinä on ollut liian usein toiminnan ns. lieveilmiöinä liian sosiaali- tai koulutustaustainen ajattelu. Pilotti mahdollistaa aidon työelämän tuntemuksen ulottumisen myös niille työnhakijoille, joilta se on puuttunut osittain tai jopa kokonaan.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Palvelu on tarkoitettu nimenomaan yhdistyksessä tai säätiössä palkkatuetussa työsuhteessa olevalle tai olleelle työnetsijälle Hämeen Te-toimiston alueella (Forssa, Heinola, Hämeenlinna, Lahti ja Riihimäki lähialueineen).

Palvelu soveltuu kaiken ikäisille työnetsijöille.

Ota heti yhteyttä ja kysy lisätietoja! 
Ei kommentteja: