15.3.2014

Ohjauksen johtaminen

Johtaminen ja ohjaus samassa otsikossa saattaa joillekin blogiani seuraaville aiheuttaa vähintäänkin ihmetystä tai jopa närästystä.

Kyse on kuitenkin siitä, että ohjaus ei saa olla itsetarkoituksellista toimintaa, vaan aina tulee olla selkeät tavoitteet, joita kohti asiakasprosessia johdetaan.

Kokenut konkari vai työelämän mäystin?

Käytännössä samat perusasiat ovat keskiössä työelämän taustoista riippumatta. Painopisteet toki muuttuvat, mutta haasteet, vahvuudet jne. ovat yhteisiä. 

Pelkästään erilaiset lähtötilanteet aiheuttavat sen, että ohjaustilanteissa asiakkaan tulee antaa itse oivaltaa syyt ja seuraukset sekä keinot oman tilanteensa parantamiseksi.

Karkeasti ajatellen voidaan tulkita asiakkaan oivaltamisen mahdollistaminen vanhaan uimaopetukseen; heitetään uimataidoton veteen ja seurataan miten hän selviää hukkumatta. Onhan tuokin varmaan toiminut joissakin tapauksissa, mutta itse suosittelen hieman pehmeämpää lähestymistapaa.

Työelämästä pudonneet

Olen usein törmännyt tuohon käsitteeseen eri tavoin esitettynä. Käsite tulee tavalla tai toisella vastaan usein eri lähteistä. Joku työnhakija voi itse todeta, että ei ole enää työelämään kelpaava, työnantaja voi näin todeta jostakin työntekijästä, työ- tai yksilövalmentaja saattaa näin sanoa.

Minä en siihen usko! Jokainen jolla ns. "pää pelaa ja kroppa on mukana" on vielä työelämään sopiva, kunhan tehtävät ja muut puitteet ovat asianmukaiset.
Viime viikolla viimeksi te-toimiston asiantuntija sanoi pitkäaikaistyöttömistä yleensäkin, että "ei niistä enää töihin ole..."! Mielestäni on melkoisen suurta ihmisten, ison ihmisryhmän aliarvioimista todeta yleisesti tilanteen olevan näin. Vaikka valitettavan usein totuus on tuo, mutta mielestäni osaksi turhaan. 

Ohjaus vs. johtaminen vs. auttaminen

Autan asioissa, joissa asiakas ei vielä kykene itseään auttamaan. Ja asioissa, joissa asiakas tarvitsee apuani teen töitä asiakkaani puolesta, jotta oivaltaminen mahdollistuisi.

Itse tulkitsen tätä siten, että johdan asiakasta kohti parempia vaihtoehtoja. Miten tämä sitten taas onnistuu? Olen avoin kaikille vaihtoehdoille joita asiakastyössä tulee vastaan. Myös sille, että työkyky ei ole enää riittävä.

Asiakkaan kanssa tehty yhteistyö on onnistunut kun asiakas on sijoittunut koulutukseen, työpaikkaan, aloittanut yritystoiminnan tai saanut hoitoa terveysongelmalleen. Joskus myös voi olla niin, että totuus on se, että asiakas ei ole enää työelämään syystä tai toisesta soveltuva. Tämänkin selvittäminen on onnistuminen.

Eli ohjauksen aikana pyrin auttamaan asiakasta johtamalla prosessia ml. muut tarvittavat ammattilaiset, joista asiakkaalleni voisi olla apua tai hyötyä.

Työelämätutka -menetelmä

Itse käytän, psykologian tohtori Timo Spangarin, kehittämää Työelämätutka -menetelmää, joka on erinomaisen helppokäyttöinen työkalu asiakkaan ohjauksessa.

Työelämätutkan avulla saan ohjausprosessin tulokset kirjaimellisesti näkyviksi ja voin kaikki toimintani suhteuttaa asiakkaan omiin valintoihin.

Tämä ohjauksen näkyväksi tekeminen auttaa kehittämään ohjausta ja organisaatiota sekä niiden johtamista.

Ja ennenkaikkea: ohjauksen näkyväksi tekeminen auttaa ohjattavia.

Ei kommentteja: