14.2.2014

Kesätyö hakuun nyt!

Työnhausta ja siihen liittyvistä asioista puhutaan paljon. Usein liikaa. Tosiasia on, että työnhaku on yksinkertaisesti tehtävän ja osaamisen yhdistämistä siten, että tekijä ja työnteettäjän tarjoama yhteisö soveltuvat yhteen.


Työn löytämiseen ei ole olemassa mitään "vippaskonsteja".

Hyvä verkostoituja, ahkera ja oivaltava etsijä, jolla on "pohjatyöt" tehty sekä soveltuva tausta pärjää kilpailussa työpaikasta hyvin.

Kilpailuahan omalla tavallaan työpaikan etsiminenkin on. Joitakin ajatus kilpailusta ahdistaa ja silloin on jompikumpi osapuoli ymmärtänyt jotain väärin - ehkä jopa molemmat.

Ensisijaisesti työnhakija kilpailee kuitenkin itsensä kanssa. Arvioi osaamistaan suhteessa tarpeeseen, määrittelee arvomaailmaansa ja tekee käytännön tutkimusta työmahdollisuuksista sekä suorittaa tehtävän: hakee työpaikkaa.

Ansioluetteloista tms. jaksetaan puhua hieman liikaakin. On itsestään selvää, että nämä asiat ovat oltava kohdallaan suhteutettuna työuraan ja haettavaan tehtävään. Näihin löytyy erinomaisia neuvoja ja valmiita malleja ihan riittävästi.

Omat keskeiset vinkkini kesätyönhakijalle ovat tässä.

KOSKA HAETAAN

Penkkaripäivä on hyvä muistutus siitä, että viimeistään nyt pitää aloittaa kesätyöpaikan hakeminen.

KUKA VOI HAKEA

Kesätyö ei ole pelkästään nuorten, työuran alussa olevien työmarkkinakelpoisuus kokeilua, vaan aito mahdollisuus työllistyä avoimilla työmarkkinoilla kaikille työtä etsiville.

MISTÄ LÖYTÄÄ KESÄTÖITÄ

Internetin aikana on erinomaisen helppoa etsiä kaikenlaista, myös kesätyöpaikkoja. Työnhaku ei kuitenkaan ole pelkästään nettisurffailua, vaan sisältää paljon muutakin.

Tuttavilta kannattaa tietysti kysyä mahdollisia tietoja työpaikoista. Sekä omalta lähipiiriltään tietysti.

Työnantajilta voi työpaikkoja tiedustella suoraan. Varsinkin pieni paikallinen yritys ei välttämättä laajasti ilmoita olemassa olevista kesätyöpaikoistaan. Kannattaa muistaa, että suurin osa Suomen työpaikoista on pienissä yrityksissä.

MITEN SAAN KESÄTYÖPAIKAN

Valmistelevia tehtäviä, puhelinsoittoja, työhaastattelussa käyntejä, moninaista tiedonhakua jne.

Työmäärä työpaikan löytämiseksi on siis äkkiseltään ajateltuna valtava, mutta mitäänhän harvemmin ilmaiseksi saa.

LINKKEJÄ

Tässä on muutama oivallinen linkki kesätyön etsijälle:

Monsterin kesätyöpaikat

Oikotien kesätyöpaikat

Uranus.fi kesätyöt

Kesätyö.fi


Huom! Jos olen jättänyt jonkin hyvän linkin huomiotta niin voit laittaa palautetta, niin lisään sen tuohon listaan.

Ei kommentteja: