4.3.2012

KIITOS JA KUNNIA

TAPAUS NOKIA

Nokia julkisti menneellä viikolla hämmästyttävällä kamera- ja ääniteknisellä valmiudella varustetun uuden matkapuhelinmallin, joka voitti Barcelonan messutapahtuman yleisön äänet ylivoimaisesti ( Digitoday ).

Kuinka ollakkaan niin tämä puhelin on saanut palautetta mm. siitä, että siinä on väärä käyttöjärjestelmä, puhelin on ruma jne. Se on ihan hyvä, että näkökulmia on valittavaksi asti, ei siinä mitään. Kuitenkin silmiinpistävää tässä keskustelussa on se, että tuote "lytätään" aika vahvasti myös niiden ihmisten taholta, jotka eivät ole nähneetkään, saati käyttäneet kyseistä laitetta.

Miltäköhän mahtaa tuntua niistä ihmisistä, jotka ovat tämän suunnitelleet? Ainakin termi "hirviökamera" vaikuttaa melkoisen liioitetulta.

TAPAUS NICOLAS SARKOZY

Vielä joitakin aikoja erittäin suosittu Ranskan presidentti joutui tilanteeseen, jossa hän joutui vastaanottamaan suosionosoitusten asemasta väkijoukon vihan ( IS ). Oletan, että poliitikoilla on halu myös miellyttää ja saada siitä näkyvää suosiota. Kuitenkin vaikuttaa siltä, että nykyhetkenä poliitikot Euroopassa joutuvat enenevässä määrin vastaanottamaan kansalaisten suoraa palautetta.

Miten ajattelee poliitikko? Saako lähipiiri uskoteltua, että kaikki on hyvin? Onko tarpeeksi nöyryyttä pyrkiä palvelemaan kansaa paremmin vai tuomitaanko arvostelijat esim. typeriksi, tietämättömiksi tms.?

Elämme mielenkiintoisia aikoja, sillä aiemmin on käynyt niin, että valtaapitävä eliitti on joko vaihtunut tai lujittanut otettaan. Kuinka nyt käy, mutta ennen kaikkea; miltä tuntuu Nicolas Sarkozy'a?

TAPAUS AKT

Viestintäpäällikön työsuhde purettiin ja ongelmien piti jäädä taakse ( IS ). Timo Räty kuitenkin varmasti yllättyi vahvasta vastareaktiosta, jonka tämä tapaus aiheutti.
Itse en tiedä tapauksen taustoista juurikaan enempää, kuin mitä lehdistä olen lukenut, mutta voin kuvitella sillä perusteella, että tilanne on ollut melkoisen tulehtunut jo pitkään.
Työnantajahan saa purkaa työsuhteen niin halutessaan. Eri asia on sitten se mitä se tulee maksamaan, jos on toimittu väärin.
Hyvin voimakkaat mielipiteet asian puolesta ja vastaan ovat molemmille osapuolille varmasti henkilökohtaisesti jopa tuskallisia.
Miltä heistä tuntuu nyt? Ajatteleekohan kumpikaan osapuoli, että olisi pitänyt hoitaa asiat kuntoon toisella tavalla ennen tätä julkisuutta? Vai onko kyse todellakin vain niin raadollisesta asiasta, kuin keskinäisestä valtataistelusta?

TAPAUS SUOMEN TASAVALLAN PRESIDENTTI

Tasavallan presidentti vaihtui uuteen. Tällä hetkellä meillä on entisiä tasavallan presidenttejä elossa kolme viisasta ihmistä. Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen.
Kukin heistä on varmasti toiminut parhaansa mukaan ajaessaan tehtävässään ja jo sitä ennenkin Suomen etua  oman näkemyksensä mukaisesti niissä puitteissa, jotka ovat olleet käytettävissä.
Jokainen heistä on pyrkinyt jo tehtävässä ollessaan asettumaan päivänpolitiikan ulkopuolelle omalla tavallaan.  Jokainen on myös saanut arvostelua osakseen niin henkilönä kuin asemansa hoitamisesta.
Arvosteluun on varmasti aihettakin välillä, mutta kumman vähiin nuo kiitokset jäävät. Tai ainakin sellainen vaikutelma syntyy ihan vaan lehtiä lukemalla.Ei kommentteja: